Over Ons

Ons doel bij JT Keeping Fish is om de beste kwaliteit vis aan te bieden tegen een betaalbare prijs en om mensen voor te lichten over het houden en kweken van verschillende soorten zoetwatervissen! Ik ben Jack en ik kan met trots zeggen dat ik op jonge leeftijd de oprichter ben van JT Keeping Fish. Al van jongs af aan heb ik altijd van dieren gehouden, vooral van het houden van vissen, en de laatste jaren is mijn liefde voor het kweken van vissen veranderd in een geweldig klein bedrijfje samen met een Youtube kanaal. In 2021 werd JT Keeping Fish in eerste instantie gecreëerd als een leuk klein Corona-project dat er uiteindelijk toe leidde dat het een YouTube kanaal werd met meer dan 3200 abonnees, waardoor een geweldige community ontstond en een plek voor betrouwbare informatie en ervaringen uit het echte leven.Vraag en Antwoord

Wie zit er achter JT Keeping Fish?

Hoi daar, ik ben Jack en ik heb op jonge leeftijd JT Keeping Fish gestart vanuit mijn liefde en passie voor vissen!

Hoe oud ben je?

Ik ben momenteel 17 jaar oud.

Wat is je favorite vis?

Tja, dat is voor mij niet heel lastig, dat zijn namelijk discus vissen. Alhoewel ik eigenlijk alle vissen heel leuk vind!

Waarom ben je een Youtube kanaal gestart?

Nou dat begon eigenlijk als een Corona projectje, toen ik thuis zat. Mijn buurvrouw gaf mij wat suggesties van wat ik kon doen en 1 daarvan was een Youtube kanaal starten. Dus zo is JT Keeping Fish eigenlijk ontstaan.

Wat is de beste beginners vis volgens mij?

Ik denk, net als de meeste andere ervaren vis houders, dat alle gezelsschapsvissen wel goede beginners vissen zijn. Daarbij moet je denken aan vissen zoals: levendbarende, tetras, corydoras en een paar eye catchers.

Wie zijn JT Keeping Fish?

JT Keeping Fish is een klein bedrijfje dat zich specialiseert in het kweken van tropische vissen. Verder zijn we nu ook uitgebreid door planten, producten en meer soorten vissen te verkopen. Wij streven altijd om kwaliteit te leveren. Lukt dit niet, dan zoeken wij altijd een goed passende oplossing!

Mijn Verhaal

Mijn verhaal begint toen ik ongeveer 4 jaar oud was en toen ik mijn eerste vis ooit kreeg. En je had misschien al geraden dat het goudvissen waren. Zoals de meeste beginners deed ik het helemaal op de verkeerde manier. We hadden een vissenkom (niet groter dan 15 liter) en daarin hadden we een plant en wat grind en 2 goudvissen. Zelf kon ik ze natuurlijk niet echt verzorgen, dus mijn vader hielp ook mee met het schoonmaken van de bak. Ongeveer elke week haalden we de goudvissen eruit en gooiden ze in een emmer, waarna we de hele kom leegmaakten en grondig schoonmaakten. Zoals je misschien weet, is dit totaal verkeerd wat we deden, maar ik wist op die leeftijd niet wat goed en wat fout was en mijn vader had niet echt zijn eigen onderzoek gedaan en ging gewoon af op het advies dat hij kreeg van de dierenwinkel. Als we even een paar jaar doorspoelen dan komen we aan toen ik een jaar of 8 was. En dit was de eerste keer dat ik mijn eerste echte aquarium kreeg voor mijn verjaardag. Ik herinner me dat ik erg enthousiast was, aangezien ik er al jaren om vroeg. Eindelijk had ik een echt aquarium, waar we decoraties, levende planten, grind/zand en een mooie selectie vissen in hadden. De laatste jaren begon ik steeds meer aquariums te kopen en begon ik talloze soorten vissen te kweken. Langzaam groeide het aantal aquariums steeds verder tot het punt waar we nu zijn met een garage omgebouwd tot viswinkel.


Van garage naar winkel

Het beste aan het houden van vissen is dat je de volledige controle hebt over wat je wilt doen en wat je wilt bereiken. Misschien wil je gewoon een prachtige, volledig geaquascaped aquarium of misschien wil je een schuur/garage gevuld met honderden kweekaquariums! Persoonlijk vind ik beide wel leuk, ik kan een mooie aquascape erg waarderen, maar ik geniet ook enorm van het kweken van vissen. Op dit moment heb ik de garage feitelijk overgenomen en er een soort winkel van gemaakt. We kweken verschillende soorten vissen zoals discus en maanvissen. Maar zijn nu ook uitgebreid naar een heel assortiment aan vissen. Om te zien wat wij allemaal te bieden hebben, kunt u een kijkje nemen in de webshop. In totaal hebben we ruim 30 aquariums die vol met vissen zitten. Zie hieronder enkele foto's van onze winkel, om een idee te krijgen hoe het eruit ziet.